Marináda na ryby s bylinkami a citronem

Marináda na ryby s bylinkami
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    0 min
  • Porce
    2
  • Ready In
    5 min

Dobře udělaná ryba na grilu není žádný kumšt, stačí, když maso nevysušíte a použijete naší bylinkovou marinádu s citronem na dochucení.

Marináda na ryby s bylinkami a citronem je snadná marináda, která sluší každé rybě, a to ať už děláte filety nebo rybu celou. Do bylinkové marinády je vhodné rybu naložit a zbytkem marinády ji při opékání na grilu potírat. Co se týká bylinek, upřednostňuji čerstvé bylinky ze zahrádky, pokud však čerstvé nemáte, použijte sušené, které poslouží stejně dobře. Olej do marinády nemusíte dávat.

Suroviny na marinádu na ryby s bylinkami

  • 150 ml bílého vína
  • 5 kuliček nakládaného zeleného pepře
  • 2-3 lžíce citronové šťávy
  • čerstvý tymián
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá petrželová nať
  • sůl

Postup přípravy marinády na ryby s citronem

  1. Čerstvé bylinky si nasekejte společně s kuličkami nakládaného zeleného pepře.
  2. V misce smíchejte bylinky, pepř, sůl, čerstvě vymačkanou šťávu z citronu a vše zalijte bílým vínem. Poté rybu marinujte v marinádě ideálně přes noc. Rybu vždy doporučuji před marinováním zvlášť nasolit.
  3. Grilujte pár minut z každé strany v případě filetů, v případě ryby vcelku grilujte o něco déle. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou.

TIP: Při grilování celé ryby doporučuji dovnitř umístit plátek másla.

Chutnala vám marináda na ryby s bylinkami? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Marináda na ryby s bylinkami

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..